Att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Många jobbar hemifrån och många undviker att vara bland folk så mycket det går. I och med detta så har många en massa tid över och mer tid med familjen. En del kan tycka detta är långtråkigt, och visst kan det vara det om man inte har något att göra, men det finns väldigt mycket att göra som man kanske inte har så mycket tid för annars.   

Jag har roat mig med att göra en lista med aktiviteter du kan göra.

1. Spendera mycket tid utomhus – Vädret börjar bli bättre och de flesta av oss har en skog i närheten. Promenera, träna, lek, fika och njut. Göteborgs Stad har mycket information på sin hemsida om utomhusaktiviteter som man kan göra.

2. Kom igång med träningen – Sätt mål och kom i din bästa form. Det finns mängder av hemmatränings-videos på vår Youtube kanal och på vår hemsida och vill du ha ett träningsprogram för dina mål och behöver hjälp med det så är det bara att höra av sig.

3. Umgås med familjen – Det finns väldigt mycket man kan göra med familjen så som att vara ute i skogen, laga mat tillsammans, baka, spela sällskapsspel, träna, mm. Var kreativ och låt barnen vara med att bestämma.

4. Anmäl dig till en online kurs – Lär dig något nytt som du annars inte har tid med.

5. Läsa – Läs böcker och tidningar som du annars inte har tid med.

6. Laga god och hälsosam mat. Detta behöver inte ta mer tid än att laga snabbmat, men nu kanske det finns tid att verkligen utveckla sina matlagningskunskaper.

7. När träning, lek, spel och arbete är avklarat, så finns det alltid riktigt bra serier att sträckkolla.

Tänk på att det inte kommer att vara för såhär för alltid. Försök att se det positiva och fyll dagarna med små, roliga, nyttiga aktiviteter och försök att skaffa nya vanor som du kan fortsätta med även framöver.

Njut och Stay Safe!

Peter S